Nov
DE PRAKTIKANT #10

Naast de verschillende Praktika heb ik inmiddels meerdere presentaties van de resultaten van mijn stageopdrachten georganiseerd in de projectruimte Bureau Postjesweg. O.a. de alternatieve herinrichting Derkinderenstraat (met stagebegeleider en gebiedsmakelaar Mohamed Azahaf) en het ontwerp van minibiebs op de pleinen van Overtoomse Veld (in opdracht van cultureel ondernemer Mohamed Mahdi).
Tevens heb ik in samenwerking met de beeldend kunstenaar Dimitri van den Wittenboer een mobiel marktkraam ontworpen om ter plekke in de openbare ruimte bewoners uit te nodigen proactief hun eigen leefomgeving te verbeelden, onder het genot van een bakje soep. Medio oktober stonden wij voor het eerst met onze marktkraam op het August Allebéplein en mochten met passanten en gasten interessante gesprekken voeren.
Onder de indruk van de grote belangstelling en de inclusieve groep geïnteresseerden hebben wij besloten het experiment in het voorjaar 2022 voort te zetten. We gaan op grotere schaal de (informele) culturele activiteiten rond het Allebéplein in kaart brengen. Misschien kunnen we bijdragen om de vele waardevolle “cultuurdragers” zichtbaar te maken en de banden tussen de bewonersinitiatieven te versterken. Dat zou tevens een mooie aanpak kunnen zijn om concrete voorstellen te verzamelen, hoe de omgeving van het plein daadwerkelijk verbeterd kan worden.

 

 

 

 

Close