Sep
DE PRAKTIKANT #07

De zomer verliep helaas anders dan ik had verwacht.  Mijn tweedaagse tussenstop in mijn Duitse geboorteplaats op weg naar Zürich werd een langer verblijf doordat zieke familieleden mijn steun nodig hadden. Gelukkig gaat het weer beter met iedereen en nee, het was geen Covid-19. Na drie weken konden wij eindelijk doorrijden naar Switzerland, maar de weergoden zorgden dagelijks voor fikse onweersbuien, die op andere plekken in Europa tot dodelijke natuurrampen leidden. Dus niet klagen, maar gewoon aanvaarden en doorzetten.
De afgelopen tijd was mijn focus de stageopdracht om een voorstel te doen voor de herinrichting van de Derkinderenstraat: eerst de documentatie van de status quo, dan onderzoek naar de kijk van de bewoners op de broodnodige verandering van hun leefomgeving, en toen het werken aan een speelse maquette. Mohamed gaf me mee “je moet meer out of the box denken”, dus ruimte maken voor minder beton en meer groen in de wijken, recreatie in je eigen stad, home office, grijze wateropslag, ondergronds parkeren, duurzaam bouwen en consumeren en nog veel meer. Volgende week komt er het gebiedsteam en het gebiedsmanagement bij Bureau Postjesweg op bezoek. Ik krijg de kans om te vertellen over het proces, om mijn plannen toe te lichten en vooral om kennis te maken met de gemeenteambtenaren.

Foto: Holger Nickisch, maquette van de Derkinderenstraat herinrichting

 

 

Close